Els 6 millors restaurants de Tarragona ciutat

Locals clàssics, racons amagats i noves apostes gastronòmiques. Identifiquem 6 restaurants de Tarragona ciutat on menjar-hi amb plenes garanties i sense sorpreses.

Nou Aq
Nou Aq | AQ Restaurant

Menjar bé a Tarragona no ha estat mai gaire difícil si se sap on acudir. La proximitat de mercats, cooperatives i productors del Camp, juntament amb l'arrelada restauració portuària a barris com el Serrallo i la presència de tradicions gastronòmiques d'arreu del món, fan que l'oferta de restaurants a Tarragona sigui de les més completes de la regió. 

Repassem 6 restaurants de Tarragona de qualitat per a tots els gustos 

Hi trobarem molt de peix, provinent de la privilegiada llotja de Tarragona, però també una aposta per la cuina de barri, la cuina internacional, les apostes per la filosofia slow food o la cuina més creativa. 

1. Ca l'Eulàlia 

Ca l'Eulàlia és un lloc curiós. Va obrir portes el 2008 com un projecte comú de parella de l'Òscar i l'Eulàlia, hereus de la tradició centenària de la cuina marinera del Serrallo. Van començar en un carrer de segona línia del port i les seves taules eren gairebé un secret. De fa poc, s'han traslladat a un local molt més ampli, a peu del passeig i amb vistes a l'aigua, però sense perdre les qualitats que l'han caracteritzat. 

Ca l'Eulàlia
Ca l'Eulàlia | Ca l'Eulàlia

 

Un gran coneixement del peix de llotja, sempre fresc i de la costa tarragonina, i un toc especial per saber com s'ha de coure. A Ca l'Eulàlia no hi ha carta, cada client té un peix i una manera de menjar-se'l i l'Òscar és l'encarregat de descobrir aquest feliç emparellament. S'hi afegeix una llista de vins de la província triats amb especial cura i sensibilitat. 

 

 • Plaça del Bisbe Bonet, Serrallo, Tarragona 
 • caleulalia.com 
 • TEL.: 977 215 075

2. Frida 

Frida és un restaurant mexicà però no un mexicà tòpic. Fora de Barcelona i Madrid és difícil trobar a Espanya un establiment que aposti per l'autenticitat de la cuina del país asteca i tingui en compte la importància d'importar productes de l'ampli rebost mexicà (molta atenció a la selecció de tequiles i mezcals). 

 

A més a més el restaurant també té una història curiosa. Gina i Leo són una parella de mexicans que es van conèixer al seu país d'origen i van fer cap a Tarragona per a aprofundir en el seu coneixement de la cuina mediterrània. 

Tacos a Frida
Tacos a Frida | Frida

 

Leo va treballar molts anys a l'AQ (els propietaris del qual també estan darrere del projecte de Frida) de davant de la Catedral i tots dos també van passar pel projecte de L'Almosta, ja tancat. En van aprendre molt, de manera que moltes traces que podem trobar actualment a Frida es poden denominar sense problema de fusió catalano-mexicana.

 

Un establiment molt acollidor, amb un domini tècnic impressionant i un festival de gustos per descobrir. En molt pocs mesos, s'ha convertit en un dels millors restaurants de Tarragona. I amb molt de picant, és clar. 

 

 • Merceria, 34 (a la Part Alta, a la Plaça del Fòrum) 
 • frida-restaurant.com
 • TEL.: +34 977 895 477 

  3. El Llagut 

  És difícil sentir a parlar malament a ningú del Llagut. Amb una experiència i un prestigi més que consolidats, Ramon Martí porta la cuina clàssica marinera a un altre nivell. Un gran producte de km 0, amb la garantia del segell del col·lectiu Slow Food, que es conjunta amb la una localització ideal a la Plaça de Rei.

  Fideus a el Llagut
  Fideus a el Llagut | Cedida

   

  Els seus arrossos són aclamats com els millors de la ciutat. El local no és gaire gran i per tant es recomana reservar sempre abans i deixar-se aconsellar sobre el peix i marisc del dia. El menú del dia, de dilluns a divendres, és de les millors relacions qualitat-preu de la ciutat. 

   

  • Natzaret, 10 (Plaça del Rei, Part Alta)
  • elllagut.com
  • TEL.: +34 977 228 938 

  4. El Taller 

  Tornem al Serrallo. El que havia estat el mític i conegut a tota la contrada Cal Brut, un restaurant de cuina marinera que va morir de tan clàssica i antiquada ha deixat pas al Taller, que s'hi ha traslladat des del local de la Part Alta que ara ocupa Frida. L'establiment s'ha beneficiat d'una neteja de cara, amb colors més clars, nou mobiliari i un aspecte global més agradable i no tant fosc com abans.

  Musclos al Taller
  Musclos al Taller | El Taller

   

  Al nou Taller del Serrallo encara hi podem trobar els plats tradicionals de pescadors, com els arrossos, però el seu propietari Òscar Garcia ha fet una aposta per fusionar la tradició tarragonina amb una altra fusió, la nikkei que es conforma alhora per plats peruans i japonesos. No se li pot negar l'atreviment. 

   

  5. Osteria del Lab 

  La cuina italiana també té lloc entre els millors restaurants de Tarragona. En carrer no gaire transitat a la Part Alta, trobem aquesta casa entaforada, amb espais amplis, arcades i la  pedra natural de les cases antigues de la capital tarragonina. El lloc acull una trattoria clàssica, amb una carta de vins regionals molt ben seleccionada i una cura pel producte italià original. És conegut pel seu menú migdia, dels millors de la ciutat, comandat seu xef Matteo Grippo. 

  Osteria del Lab
  Osteria del Lab | Restaurants.cat

   

  6. AQ 

  Segurament, el millor restaurant de Tarragona o almenys el més homologable amb les tendències gastronòmiques mundials continua sent AQ. Després de molts anys d'esperar una Estrella Michelin que no acabava d'arribar mai i que hauria estat la primera a la ciutat de Tarragona, els seus propietaris van decidir fer una reforma radical del local i adequar-lo als nous temps i a la informalitat que el client demana avui en dia. 

  Nou Aq
  Nou Aq | AQ Restaurant

   

  Canviant les estovalles de fil per una llarga barra i una cuina totalment a la vista d'on ara en surten una gran varietat de tapes i platillos, però respectant un nivell culinari completament consolidat durant gairebé vint anys. Encara s'hi poden trobar clàssics de la casa, com el fals ravioli de gamba de Tarragona a l'ajillo, el coulant de pop amb ou i patata, la costella de Wagyu a la barbacoa.

   

  El producte sol ser sempre de proximitat i ara, a més, un gust renovat per la fusió de sabors de la cuina internacional, sense perdre la base mediterrània dels plats. Un tret distintiu de la casa, també, és l'oferta i el coneixement de vins de xerès, una aposta molt singular a la ciutat.  

   


  Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

  A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

  Comentaris

  envia el comentari