Els restaurants de Tarragona amb estrella Michelin

La prestigiosa Guia Michelin ha fet pública un any més la seva llista de guardons gastronòmics. Sense novetats i amb els restaurants de Tarragona conservant les seves estrelles.

Plat a taula en un restaurant de Tarragona.
Plat a taula en un restaurant de Tarragona. | Cedida

 

Un any més la Guia Michelin ha repartit les seves estrelles. Amb partidaris i amb detractors, la publicació francesa continua sent el màxim indicador de l'excel·lència gastronòmica i les seves distincions tingudes en compte per tota la crítica, els restauradors i els clients. Pocs canvis enguany en la gala de lliurament de premis per a Espanya i Portugal celebrada a Lisboa, en un moment que la gastronomia ibèrica pateix un cert estancament després d'uns anys de revolució on s'havia instal·lat com a capdavantera de l'avantguarda mundial.

Els 5 restaurants de Tarragona amb estrella Michelin

A Catalunya, la notícia és el tancament del Sant Pau de Carme Ruscalleda i, per tant, la pèrdua d'un dels establiments amb tres estrelles, la màxima distinció. La mantenen tres restaurants: El Celler de Can Roca de Girona i ABaC i Lasarte de Barcelona. Pel que fa a l'hostaleria tarragonina cap canvi des que el 2016 L'Antic Molí d'Ulldecona va obtenir la seva estrella. Els cinc restaurants estrellats mantenen la categoria. Recordem quin són els establiments i els cuiners que marquen l'excel·lència a la província.

 

1. Can Bosch (Cambrils)

Arnau Bosch, la tercera gnració de cuiners de Can Bosch.
Arnau Bosch, la tercera generació de cuiners de Can Bosch. | Observación Gastronómica

 

El més veterà entre els restaurants de Tarragona amb estrella Michelin és Can Bosch de Cambrils. El que va ser en origen un bar de pescadors fundat als anys 70 del segle passat es va reconvertir en restaurant de la mà de Joan Bosch i va obtenir la distinció de la Guia ja el 1984, mantenint-la des de llavors gràcies al privilegiat rebost de mar i horta de Cambrils i la humilitat i el saber fer del servei de sala.

 

Avui, ja amb la següent generació a les regnes del negoci, Arnau Bosch i la seva dona Eva Perelló són qui aporten a parts iguals les noves tècniques apreses com a stagier en alguns dels millors restaurants del país però també la tradició de la cuina marinera que ha estat l'emblema de Can Bosch. Prova d'això és que al costat del Menú Degustació es manté el clàssic menú d'entremesos de peix cambrilenc o el mític arròs negre de la casa.

 

2. Rincón de Diego (Cambrils)

Diego Campos, en plena feina.
Diego Campos, en plena feina. | Costadaurada.info

 

Una altra família de tradició gastronòmica de Cambrils, els Campos, que han mantingut la seva casa mare en l'excel·lència des de 2005 quan va rebre la primera estrella. Amb l'ampliació i reforma del restaurant del carrer de les Drassanes, habilitant un segon pis i la terrassa, Diego Campos s'assegurava complir els estàndards de confort de Michelin.

 

Als fogons, una aposta radical pel producte de mar entroncada amb pinzellades lleus cuina d'autor. Un restaurant de tall clàssic que sublima i depura la idea del restaurant de peix de Cambrils. I que es complementa amb una de les posades en escena (cristalleria, mantelleria, servei de vi) més eficients de la regió.

 

3. Villa Retiro (Xerta)

Entrada del restaurant de Villa Retiro
Entrada del restaurant de Villa Retiro | Visit Tarragona

 

A la casa d'indianos de Xerta, un resort de luxe inaugurat després de rehabilitar l'edifici i la finca el 2005, hi trobem Villa Retiro el restaurant conegut anteriorment com a Torreó de l'Indià i distingit amb estrella des de 2009. El comanda el cuiner Fran López (que ho combina amb Xerta, un establiment també estrellat a Barcelona) i el cap de sala i sommelier Javier Campo.

 

Cuina basada en el rebost extraordinari del Delta de l'Ebre i dels Ports de Tortosa, amb un estil clàssic i apunts de cuina creativa, en un marc privilegiat. Cal destacar, per als amants del vi, un celler fora del comú i una atenció perfecta.

 

4. Les Moles (Ulldecona)

Jeroni Castell, explicant la seva particular relació entre producte i tècnica culinària.
Jeroni Castell, explicant la seva particular relació entre producte i tècnica culinària. | Youtube

 

En aquesta mena de hub gastronòmic que és la república d'Ulldecona, a la frontera entre les Terres de l'Ebre i la Plana de Castelló, a mig camí de tot arreu, Jeroni Castell i Carmen Sauch són uns pioners i uns tossuts. Més de trenta anys de dedicació i d'evolució constant d'un xef autodidacte que des de la cuina tradicional ha assolit un dels estils més propis i reconeixibles de tots els cuiners de Tarragona. Distingit amb estrella Michelin des de 2013.

 

Una personalitat que es manifesta en l'experimentació permanent, una visió privilegiada per a la tria de productes de l'Ebre i de la Plana, un domini depurat de les tècniques avantguardistes i, sobretot, uns menús conceptuals amb un gran esperit lúdic. Les Moles és un lloc on, a banda de menjar bé, t'ho passes bé.

 

5. L'Antic Molí (Ulldecona)

Vicent Guimerà cuinant a l'Antic Molí d'Ulldecona.
Vicent Guimerà cuinant a l'Antic Molí d'Ulldecona. | Antic Molí

 

L'últim en arribar, el restaurant de Vicent Guimerà guardonat amb l'estrella Michelin el 2016, després d'uns anys de picar pedra en una plaça difícil com és Ulldecona de camí a La Sénia. Un restaurant obert pel mateix cuiner el 2004 amb només 24 anys i que gira molt al voltant de la seva personalitat. Molt jove, ja va donar el primer avís quan va ser Cuiner Català de l'Any pel Fòrum Gastronòmic.

És l'únic dels cinc estrellats adscrit al moviment Slowfood, que garanteix l'ús exclusiu de productes locals i ecològics, en una aposta radical per la filosofia del Km0. La seva última creació, els menús Efímers són un prodigi de conceptualització i de cuina moderna i ben pensada, sense perdre contacte amb les arrels i la tradició.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari