Les 10 platges nudistes a Tarragona

Localitza els paradisos de tradició naturista per gaudir aquest estiu del sol sense roba. Les millors platges nudistes de l'extensa costa de Tarragona que has de conèixer.

Platja de la Savinosa, a Tarragona.
Platja de la Savinosa, a Tarragona. | youtube

La cultura naturista, que a la nostra costa es va implantar provinent del nord d'Europa als anys 70 i 80, no ha deixat mai de tenir els seus adeptes encara que de vegades pugui semblar una antigalla. A Tarragona s'hi han consolidat nou espais naturals delimitats que reuneixen les condicions de platges nudistes a Tarragona.

De sud a nord, 10 platges nudistes a Tarragona per prendre el sol sense roba

La llei permet el nudisme en qualsevol espai públic i per tant també en qualsevol platja, però hi ha una sèrie de llocs que han estat punts tradicionals de trobada per a aquesta pràctica.

Segons la Federació Espanyola de Naturisme, a la província de Tarragona hi podem trobar fins nou platges habilitades per a la pràctica del naturisme que a més a més, coincideixen sovint amb espais protegits de gran riquesa natural i biodiversitat. La combinació dels dos factors pot convertir una jornada normal de platja en una experiència de comunió amb l'entorn.

1. El Trabucador

Platja del Trabucador.
Barra del Trabucador, al delta. | cedida

 

La Barra del Trabucador és un istme de terra de més de 6 quilòmetres que connecta el Delta de l'Ebre amb la Punta de la Banya, el seu extrem més meridional. Fa 50 metres d'ample i a est i a oest hi ha franges de platja salvatge.

Al trobar-se dins de la Reserva del Parc Natural, hi ha restriccions pel que fa a l'entrada de vehicles, a la instal·lació de dutxes, de bars i d'altres serveis habituals en les zones de costa. Per contra, amb només un passeig de vint minuts tindrem el privilegi de poder passejar despullats per sobre de l'aigua, donada la poca profunditat quan puja la marea.

Hi podem arribar des del Poblenou del Delta amb facilitat. Un cop allà també hi podrem albirar la increïble diversitat ornitològica, fer surf o simplement treure's la roba i gaudir de la solitud i bellesa del paratge d'una de les millors platges nudistes a Tarragona.

2. El Serrallo

Platja del Serrallo, a Sant Jaume d'Enveja.
Platja del Serrallo, a Sant Jaume d'Enveja. | Sant Jaume Turisme

 

Si pugem una mica fins a Sant Jaume d'Enveja, sense moure'ns del Delta de l'Ebre trobarem una platja verge i deserta, en algun punt de gairebé cent metres d'amplada. Entre la platja del Serrallo i la de Migjorn hi trobarem  un camí de sorra que ens durà la zona que tradicionalment ha servit per a la pràctica del nudisme.

Durant cinc quilòmetres podrem gaudir nus d'una cada cop més aïllada platja, ideal pels que volen perdre de vista la civilització per unes hores. Això sí, cal portar tot l'avituallament de casa perquè no hi ha cap servei dels habituals. 

3. La Marquesa

Platja de la Marquesa, també al Delta de l'Ebre.
Platja de la Marquesa, també al Delta de l'Ebre. | Cedida

 

Entre les platges nudistes de Tarragona i encara en territori del Parc Natural del Delta de l'Ebre arribem a la platja de la Marquesa. Entre Riumar, una de les platges de qualitat més reconeguda de l'Ebre, i la península de sorra de la Punta del Fangar hi ha una zona que té tradició de pràctica del naturisme.

Cal tenir en compte que la platja és contigua a zones de nidificació d'ocells protegits per la qual cosa en segons quina època hi trobarem restriccions. La platja, si més no, és àmplia i molt tranquil·la i també permet llargs passejos  a través de dunes de sorra fina fins al far del Fangar. S'hi pot arribar des de Deltebre.

4. Torrent del Pi

Torrent del Pi, a l'Ametlla de Mar.
Torrent del Pi, a l'Ametlla de Mar. | iSmartCity

 

Sortim del Delta de l'Ebre i continuem remuntant la costa cap al nord. No gaire lluny, a l'Ametlla de Mar, hi trobem un altre entorn privilegiat. Una gran pineda, el bosc mediterrani per excel·lència, arriba al mar a la platja del torrent del Pi o Cala Mosques. Donat el seu entorn natural, que da molt reservada, cosa que fa que augmenti el seu valor paisatgístic i permet l'experiència de fusió espiritual amb l'ecosistema.

És una platja de pedres, gairebé verge i sense serveis, tret de dutxes, aparcament i d'una mínima neteja per part de l'Ajuntament als mesos d'estiu, de més concurrència. La podem trobar a cinc quilòmetres al sud de l'Ametlla, contigua a les Tres Cales, en el que és segurament la successió de platges de més bellesa de la costa de Tarragona.

5. Torn

Platja del Torn, a l'Hospitalet de l'Infant.
Platja del Torn, a l'Hospitalet de l'Infant. | Youtube

 

Una de les platges més famoses de la Costa Daurada és la del Torn, a l'Hospitalet de l'Infant. És coneguda, a banda de per la seva bellesa singular i extensió, per ser una de les platges nudistes de Tarragona i una de les més grans consagrades al naturisme de la Mediterrània. A més, el càmping contigu també naturista Torre del Sol, converteix la platja en una de les millors d'Europa per a l'experiència naturista global.

No és una platja verge, i això fa que també compta amb tots els serveis i la distinció de Bandera Blava. La platja és llarga, de sorra gruixuda i alguna zona de pedres en l'entrada a l'aigua. Queda arrecerada per les muntanyes de Vandellòs, tan pròximes que conviden a fer-hi alguna excursió.

6. La Savinosa

Platja de la Savinosa, a Tarragona.
Platja de la Savinosa, a Tarragona. | youtube

 

Ni a Cambrils ni a Salou ni a Vila-seca, trobem cap platja nudista, hem de pujar fins a Tarragona per localitzar la següent. Es tracta de la Savinosa, una platja de molt llarga tradició naturista i una de les primeres de la província en concentrar aficionats a prendre el sol sense banyador, tot i que aquí és benvinguda qualsevol persona amb roba o sense. 

La proximitat a la ciutat de Tarragona, el fàcil accés i la distinció de Bandera Blava la fan una platja popular i concorreguda tant a l'estiu com a l'hivern. Compta amb bar i s'hi celebren periòdicament trobades de les principals associacions naturistes de Catalunya i d'Espanya.

7. Cala Fonda o Waikiki

Cala Fonda o Waikiki.
Cala Fonda o Waikiki. | el tiempo

 

A sis quilòmetres al nord de Tarragona hi ha aquesta petita platja aïllada. L'accés amb vehicle és impossible, només s'hi pot arribar a peu a través del bosc de la Marquesa fent una caminada de vint minuts des de la Móra o la Platja Llarga, més al nord. Donada la seva situació, és un lloc recollit, de gran bellesa i s'hi practica indistintament el nudisme o no.

Tot i això, és una platja molt coneguda i que tothom coneix quan es parla de platges nudistes a Tarragona, per la qual cosa no cal esperar intimitat, solitud ni comunió amb la natura, sobretot al juliol i a l'agost.

8. Cala de la Roca Plana

Cala de la Roca Plana o Cabalecs.
Cala de la Roca Plana o Cabalecs. | bcn film comission

 

També de difícil accés i protegida pel bosc de la Marquesa (bosc que al seu temps està molt protegit pel perill cíclic d'incendi forestal), trobem aquesta altra platja, de la Roca Plana o Calabecs, on també s'hi han anat reunint en els últims temps aficionats al naturisme, sobretot arrossegats per la puntual massificació de les platges més conegudes.

Serà més complicat poder-hi arribar, no hi trobarem cap dels serveis habituals de les platges tarragonines però per contra la seva ocupació és baixa i garanteix una intimitat major. Una petita cala que fins i tot s'ha usat com a plató natural per la seva localització privilegiada.

9. Els Muntanyans

Platja dels Muntanyans, a Torredembarra.
Platja dels Muntanyans, a Torredembarra. | Cedida

 

La platja dels Muntanyans de Torredembarra forma part d'una extensa platja de més de set quilòmetres enclavada en un espai natural protegit. La configuració dels seus ecosistemes de dunes i maresmes està gairebé extingida al litoral de Catalunya.

Gràcies a aquesta qualificació, la platja es manté quasi salvatge però en un sector de la costa de fàcils comunicacions i accés franc, cosa que fa la platja molt atractiva per a tots els públics. Entre ells el naturista, que té un tros de platja dedicat des de fa molt anys, que és present sempre entre els espais preferits dels nudistes de tot el país.

10. Les Madrigueres

Les Madrigueres, a la Bisbal del Penedès.
Les Madrigueres, a la Bisbal del Penedès. | Wikimedia

 

Al nord de la província de Tarragona, a la desembocadura de la riera de la Bisbal del Penedès, hi trobem l'última de les platges nudistes a Tarragona. Es tracta també d'una zona amb espècies protegides d'ocells que en els darrers anys ha estat reivindicada com a zona per a practicar-hi el naturisme.

És un espai que encara no ha estat consolidat per al nudisme i no exempt de polèmica, per la qual cosa encara no consta en les principals guies. Des de l'Ajuntament del Vendrell, al terme del qual es troba, no s'ha volgut restringir la platja per aquest ús, però són diverses les associacions que ho demanen.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari