Què veure a Tarragona?

Anem a Tarragona i repassem els llocs on fer les millors fotos de la ciutat. Tot el que s'ha de veure a Tarragona en una passejada

Balcó del Mediterrani
Balcó del Mediterrani | Tarragona Turisme
 

 

Tarragona és una ciutat que continua sorprenent el visitant que hi arriba per primer cop, i fins i tot al mateix tarragoní, que desconeix molts racons de la seva pròpia ciutat. Fem un exercici: què veure a Tarragona si només tenim un dia, un matí o una estona per a fer una passejada.

11 punts per veure a Tarragona que cremaran les notificacions del teu Instagram

Posa't sabates còmodes, agafa el mòbil i comença a disparar. Al final de la jornada tindràs una col·lecció de fotos increïbles, plenes de la llum i la personalitat inconfusible de Tarragona. I sense haver-te gastat ni un duro.

1. La Tabacalera

Jardí Vertical de la Tabacalera
Jardí Vertical de la Tabacalera | bcncatfilmcomission.com

 

Just al costat del riu Francolí, a tocar de l'entrada del barri marítim del Serrallo, s'alça aquest imponent i colossal edifici que va ser una fàbrica i magatzem de tabacs de titularitat estatal. Va ser construïda entre 1923 i 1931 però a finals del segle XX va ser abandonada i es va anar deteriorant poc a poc.

Avui en dia, s'està recuperant per fases donada la seva superfície total i l'Ajuntament de Tarragona hi està adaptant dependències culturals i administratives. En una façana de l'edifici ja restaurada hi podem trobar un impressionant jardí vertical que és el més gran d'Europa.

2. Fòrum de la Colònia

Fòrum de la Colònia
Fòrum de la Colònia | Viquipèdia

 

El Fòrum de la Colònia era un dels dos fòrums de la ciutat. Aquest el trobem a la part baixa. En els temps de la Tàrraco Romana el Fòrum comprenia una plaça envoltada d'edificis públics, temples i comerços.

En conservem una part de la basílica, columnes i capitells que emmarcaven el fòrum i que ens permeten imaginar l'estructura dels carrers de Tarragona quan es va construir l'any 30 aC.

3. Amfiteatre

Amfiteatre de Tarragona
Amfiteatre de Tarragona | Txell Roig

 

Extraordinàriament conservat, l'amfiteatre de Tarragona és una de les icones més importants de Tarragona i el testimoni del seu passat com a capital romana de la Tarraconense.

Es va construir al segle II i la seva particularitat més cridanera és la proximitat al mar. De fet, les grades es van excavar a les mateixes roques. En el moment del seu esplendor, podia acollir 14.000 persones que hi gaudien dels espectacles de gladiadors o de les execucions públiques.

4.Capella de Sant Pau

Capella de Sant Pau i claustre del Seminari
Capella de Sant Pau i claustre del Seminari | Santi Grimau

 

Un dels llocs més sorprenents de la ciutat de Tarragona és aquesta capella romànica que podem trobar dins del claustre de Seminari, a Part Alta de la ciutat. Es tracta d'un petit temple datat del segle XIII i d'una austeritat i senzillesa totals.

Amb la restauració del claustre i el recobriment del sostre amb claraboies, però, l'espai resultant és un lloc captivador i d'una bellesa particular, que és usada per xerrades, concerts i actes de recolliment espiritual. Si bé l'entrada al Seminari és lliure cal anar-hi en hores de visita establertes.

5. Torre del Pretori

Torre del Pretori
Torre del Pretori | Cedida

 

Un altra part del llegat romà, el Pretori és una torre que ens ha arribat gairebé íntegra fins als nostres dies. Donada la seva posició privilegiada, dominant el port i tot el perímetre de la ciutat, ha estat usada per tots els poders que han governat a Tarragona.

Durant els darrers segles va fer la funció de presó i és l'accés a tot el sistema romà de clavegueram. Avui, la torre del Pretori forma part del Museu de la Ciutat.

6. Plaça de la Font

Plaça de la Font Tarragona
Plaça de la Font Tarragona | Miguel Cabrerizo

 

La plaça major de Tarragona, inconfusible, i centre neuràlgic de la vida social ciutadana. Transcorre paral·lela a la Rambla Vella i allotja l'edifici de l'Ajuntament.

Escenari de les festes i dels moviments civils, està envoltada de terrasses de bars i restaurants que tot l'any són plens de gent. Sens dubte, un dels llocs emblemàtics per veure a Tarragona.

7. Pla de la Seu i Catedral

Catedral de Santa Tecla de Tarragona
Catedral de Santa Tecla de Tarragona | Miguel Cabrerizo

 

Al punt més elevat de la ciutat, allà on els romans havien erigit el temple a l'emperador August hi trobem la Catedral de Tarragona, testimoni de la presència ininterrompuda de la seu episcopal. L'edifici que ens ha quedat és majoritàriament d'estil gòtic.

La portalada de la Catedral està precedida d'una escalinata i d'una plaça medieval parcialment porxada, coneguda com a Pla de la Seu, i el conjunt dels dos elements ofereix una imatge icònica i característica de la ciutat.

8. Mercat Central

Mercat Central de Tarragona
Mercat Central de Tarragona | Miguel Cabrerizo

 

Passem a l'altre costat de la Rambla i ens arribem la plaça Corsini. Allà s'hi alça el Mercat Central de Tarragona, un esplèndid edifici modernista de 1915 que ha estat en fase de restauració durant deu anys.

Ara ja és plenament funcional i es pot passejar entre les seves parades, comprar-hi productes de tot el Camp de Tarragona o menjar a les barres dels seus bars.

9. Serrallo i Tinglados

Estació Marítima de Tarragona
Estació Marítima de Tarragona | MNAT

 

Gairebé un poble amb entitat autònoma, la façana marítima de Tarragona i el barri que l'envolta es coneix com a Serrallo i acull el port pesquer i la llotja de pescadors. És popular pels restaurants típics de peix.

També hi podem admirar el port esportiu, on hi solen atracar iots de gran eslora. O les grues i els tinglados, típiques construccions portuàries que actualment es fan servir per a usos culturals.

10. Balcó del Mediterrani

Balcó del Mediterrani

Acabem la ruta per les fotos més icòniques al Balcó del Mediterrani, un magnífic mirador sobre la part baixa de la ciutat i la mar de fons. Un lloc indefugible sempre què ens preguntin què veure a Tarragona.

Des de la famosa barana de ferro del balcó (que segons la tradició local s'ha d'anar a tocar de tant en tant) també s'estén el Passeig de les Palmeres, i fa de nexe d'unió entre la Rambla Nova i la Part Alta amb la Part Baixa i la façana marítima i les platges.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari